Cibuľa sadz. červená Karmen10-16mm 250 g

Dostupnosť Skladom
Kód: 20021
€1,55 / ks €1,41 bez DPH
Cibuľa sadz. červená Karmen10-16mm 250 g
Cibuľa sadz. červená Karmen10-16mm 250 g
Tip
Garancia doručenia
Garancia doručenia
odoslanie do 3 pracovných dní.
doprava zdarma
Doprava zdarma
nad 60 € s DPH.
Pre koncového zákazníka.
Šetríme životné prostredie
Ekologické balenie
Používame re-use boxy a kartónovú eko výplň

Cibuľa Karmen je polo-skorá odroda cibule, ktorá sa vyznačuje plochým guľovitým tvarom, sýto červenou šupkou a jemne pikantnou chuťou. Dužina je biela s červenými okrajmi. Je to výnosná a dlhodobo skladovateľná odroda.  Obvod cibuliek je 8 - 16 mm.

 

Cibuľky odporúčame pred výsadbou skladovať na suchom a chladnom mieste. Výsadba sa vykonáva po posledných jarných mrazoch, teda od marca do mája. Spon 20 - 30 x 10 cm. Ideálna hĺbka výsadby je 3 cm. Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovisko, prípadne polotieň. Pôda by mala byť piesčito-hlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť taktiež neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH možno pomocou vápenca alebo popola z dreva, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám. Pri pestovaní cibule je potrebné myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a taktiež na dobrý výber hnojiva. Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, potom prihnojovanie nie je nutné. Pri cibuliach venujte pozornosť správnemu obdobiu zberu – u prezretých cibúľ sa častejšie vyskytujú choroby, predčasne zozbierané cibule sa zasa zle skladujú. Cibule sa zberajú v období, keď porast z jednej tretiny až polovice zľahne (spravidla koncom júla). Zozbieraná cibuľa sa necháva preschnúť na záhone alebo zavesená vo zväzkoch. Keď začne zoschnutá vňať šušťať, dáva sa cibuľa na chladné a suché miesto, s teplotou 0 – 2 ºC.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: